Kék hírek, bulvár

2017.05.30. 17:00

A Mátra húzta Heves megye turizmusát márciusban

Több vendég rövidebb időre szállt meg a kereskedelmi szálláshelyeken márciusban, amikor 4 százalékkal bővült a magyarországi hotelek, panziók forgalma.

T. B.



A KSH szerint a külföldi vendégéjszakák száma 8 százalékkal bővült, a belföldieké stagnált. Heves megyében hasonló volt a növekedés, a vendégek száma négyezerrel 45 ezerre, az éjszakák száma 91 ezerről 95 ezerre nőtt. A külföldi vendégéjszakák száma 1,1 ezerrel 9,5 ezerre emelkedett.



Egerben csökkenésről számoltak be a szállodák, noha a vendégek száma szinten maradt, az itt töltött idő két és fél ezer éjszakával esett vissza. A megyeszékhellyel ellentétben megugrott Gyöngyös népszerűsége, és Mátraszentimrén is szolid növekedést tapasztaltak. Parád szálláshelyei hozták a megszokott számokat (kétezer vendég, 4,5 ezer éj).

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Gyöngyös, illetve a Mátra népszerűsége megugrott a statisztika szerint Fotó: Márkus Attila
[/caption]

A március tíz százalék feletti növekedést hozott Szilvásváradon, s a noszvaji szállodák is hasonló vendégforgalomról számoltak be, mint a szilvásváradiak. Egerszalókon a vendégek száma (7,9 ezer) és az eltöltött idő (17 ezer) is fél-fél ezerrel volt jobb a tavaly márciusihoz képest.
A régióba majdnem tizedével több vendég érkezett márciusban, mint egy éve, az itt töltött idő viszont kevésbé intenzíven emelkedett, a külföldiek körében pedig visszaesést is mértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!