Kék hírek, bulvár

2017.05.19. 16:31

Késhet a börtön építése a drága ajánlatok miatt Hevesen

A börtönépítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van.

SZ. E.



Téves információnak bizonyult az egyik országos napilap értesülése, miszerint a túl drága közbeszerzési ajánlatok miatt nem épülhet meg négy, 500 férőhelyes büntetés-végrehajtási intézet hazánkban. Ezek közül az egyik a Hevesre tervezett börtön.



A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) ugyan valóban eredménytelennek nyilvánította a közbeszerzési eljárást arra hivatkozva, hogy az ajánlatokban meghatározott árak meghaladják a rendelkezésre álló fedezetet, ám ez, mint legfrissebb közleményükben közreadták nem jelenti azt, hogy ne épülnének meg a bv.-intézetek.

Kiemelték: a börtönépítéssel kapcsolatos közbeszerzési eljárás jelenleg is folyamatban van. A tervezett börtönépítési folyamat ütemezetten valósul meg, várhatóan a 2017-től 2018-ig tartó időszakban.

A Heolon legutóbb áprilisban adtunk hírt a hevesi börtönről, hiszen eleinte még arról szóltak a hírek, hogy tavasszal elkezdhetik az új, nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásokat. Akkor megtudtuk: az önkormányzat az általa vállalt, jogi és adminisztratív akadályokat elhárította, módosította a helyi építkezési szabályzatot, valamint az építkezéshez szükséges közművesítést is elvégezte már a 3903. helyrajzi szám alatt, a Viczán-tó melletti területen. Tehát már csak egy kivitelezőre van szükség, és kezdődhet a munka.

A BVOP kommunikációs főosztályának tájékoztatása szerint az intézetek számával együtt természetesen a személyi állomány is bővül, a jelenlegi 9 ezerről 11 ezer 500-ra. A toborzás tavaly óta tart, s a hevesi, 500 férőhelyes bv.-intézetbe a személyi állomány felvétele a tervezett ütemezés szerint alakul. Az intézménybe áprilisig majd 700-an adták be jelentkezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!