Látni és látszani

2019.11.16. 11:00

Láthatóbbá tették a bringásokat az egri rendőrök

A balesetek megelőzése érdekében ellenőrizték a kerékpárosokat Egerben. A következő megálló Mátrafüred lesz.

M. A.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A Látni és látszani kampányhoz kapcsolódóan a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által szervezett Megvilágosodás Hete elnevezésű rendezvényt november 11. és november 17. között tartják a városi rendőrkapitányságok – tájékoztatta a Heolt Soltész Bálint rendőrségi sajtószóvivő.

Az Egri Rendőrkapitányság egyenruhásai a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottsággal közösen vártak minden érdeklődőt pénteken az egri Gárdonyi téren, ahol a megjelent kerékpárosok kétkerekűit a rendőrök átvizsgálták.

A rendőrök Egerben is átvizsgálták a bicikliket Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Mint megtudtuk: a kétkerekűek kötelező felszerelései között van sok olyan eszköz, amely elősegíti a láthatóságot: ilyenek a kerékprizmák és a világító eszközök. Az egyenruhások azt vizsgálták, hogy a biciklik rendelkeznek-e az előírt eszközökkel, amennyiben nem, ellátták őket kerékpárlámpával, láthatósági mellénnyel és minden olyan ajánlott vagy kötelező tartozékkal, ami a biztonságukat szolgálja.

Nem mindegy, hogy lámpával vagy nélküle Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

Soltész Bálint úgy nyilatkozott: leginkább a kerékpáros lámpák hiányát észlelték a megelőzési szakemberek, akik a rendezvényen közel 100 kerékpáros lámpát és több láthatósági mellényt adtak át a bicikliseknek.

A gyöngyösi rendőrök pedig november 17-én 14 és 18 óra között Mátrafüreden, a Parádi úton tartanak kerékpáros nyílt napot minden érdeklődő számára.

" data-instgrm-version="12">

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Rendőrség (@police_hu) által megosztott bejegyzés,

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában