Közélet

2008.03.06. 14:56

Kórház-ügy: törvénytelenséget gyanít a Polgári Frakció

A Heves Megyei Közgyűlés Polgári Frakciója ma délután sajtótájékoztatót tartott Egerben.

R. M.

Dr. Tatár László frakcióvezető, Herman István frakció igazgató és Tuzáné dr. Takács Zsuzsanna, a közgyűlés tagja bejelentették, hogy a frakció az Észak-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalnál ma törvényességi vizsgálatot kezdeményez a megyei közgyűlés múlt pénteki, a kórház működtetésére vonatkozó döntése ellen.

Lépésüket azzal indokolták, hogy a pályázat során az ajánlattévő (a megye) feltételül szabta a pályázóknak, hogy három évre visszamenőleg nyújtsanak be banki igazolást, hogy számlájuknál nem volt sorbanállás, azaz senki nem kért végrehajtást. Ezzel szemben a HospInvest ezt csak az utóbbi két évre vonatkozóan tette meg, így pályázatuk érvénytelen. A Polgári Frakció tagjai szerint ezt a tényt már a döntéselőkészítésnél, de legkésőbb a megyei közgyűlés során figyelembe kellett volna venni. Ezért a közigazgatási hivataltól kérik, a HospInvestet győztesnek kihirdető közgyűlési határozat megsemmisítését.

Egerhez hasonlóan úgy gondolják, hogy a beszerzés a közbeszerzési törvény hatálya alá tartozott volna, így törvénysértő, hogy nem közbeszerzési eljárás keretében hirdették meg. Ezért felkérik a közbeszerzési döntőbizottságot, hogy állapítsa meg a törvénysértést és a törvénysértő HospInvestet öt évre tiltsa el a közbeszerzési pályázattól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!