Közélet

2008.08.13. 16:33

Herman: a HospInvest „a kalapjára tűzheti” a közjegyzői okiratot

Világosan látszik, hogy a HospInvest képtelen lesz átvenni a megyei kórházat működtetésre a határidő leteltével, a cég az ÁNTSZ által megkívánt minimum-feltételeket nem tudja teljesíteni - egyebek mellett erről esett szó a Heves megyei közgyűlés Fidesz-Polgári Frakciója szerdai, egri sajtótájékoztatóján.

R. M.

Herman István frakcióigazgató arról beszélt, hogy a közjegyzői okmányt az aláírt szerződések számáról a HospInvest „a kalapjára tűzheti”. Az okiratban ugyanis dr. Szabó Zsolt közjegyző mindössze azt igazolja, hogy látott több, mint hétszáz, magánszemély által aláírt, illetve több, mint tíz, jogi személyek, vállalkozások képviselői által aláírt kontraktust. Ám a közjegyző az aláírások valódiságát, a szerzőések tartalmát nem vizsgálta. A tanúsítvány nem igazolja, hogy az aláírások hitelesek, nem is teheti, mert a munkavállalók nem a közjegyző előtt írták alá a szerződést. Az összlétszám egyébként sem lenne mérvadó, mert azt az elégséges szakmai bontásban kellene produkálnia a HospInvest Zrt.-nek. Herman ennek igazolására felmutatott egy nyilatkozatot, amely szerint a kórház mintegy százötven orvosa közül százhúszan aláírásukkal tanúsítják, hogy nem hajlandók szerződni a Zrt.-vel.

Dr. Tatár László frakcióvezető szintén úgy vélekedett: szeptember elsejével a HospInvest nem tudja átvenni a kórházat, nincs lehetősége a cégnek a szükséges személyi feltételek előteremtésére. Csak a szülészeten és a sebészeten rendelkezik a kellő kondíciókkal. A kórház súlyponti szerepe veszélybe kerülhet.
Keresztes György, a megyei közgyűlés külsős bizottsági tagja, gyöngyösi önkormányzati képviselő azt nehezményezte, hogy a HospInvest sem Gyöngyösön, sem a megyének nem mutatta be konszolidált mérlegbeszámolóját és üzleti tervét, amelyet egyébként a cégbíróságnál letétbe kellett volna helyeznie. Ezzel a cég megsértette a gyöngyösi, illetve a megyei önkormányzattal kötött szerződésben vállalt együttműködési kötelezettségét. A HospInvest ellen Keresztes feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!