Közélet

2008.11.01. 10:35

Zökkenőmentes volt az átállás az egri kórházban Kosztura szerint

A Markhot Ferenc Kórház üzemeltetését hivatalosan tegnap este 8 órakor vette át a HospInvest Zrt. vezérigazgatója Gászpor Jenő.

HEOL

Mint arról a HospInvest Zrt. közleményben tájékoztatott: „az éjszaka megtörtént az informatikai átállás, valamennyi ügyelet maximális biztonsággal működött, a HospInvest szakmai vezetői a stratégiai pontokon, így a sürgősségi betegellátónál, a műtőnél és intenzív osztályon személyesen is felügyelték az ügyeletet.”

Dr. Kosztura László a HospInvest Zrt. régió igazgatója elmondta: 20 órakor hivatalosan is átvették az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetését. A vezérigazgató Gászpor Jenő aláírta az átvételi papírokat, mindeközben a HospInvest vezetői és munkatársai mintegy 40 fővel szervezik folyamatosan az átállással kapcsolatos feladatokat.

- Az éjszaka az informatikai rendszer átállása is lezajlott, már a HospInvest rendszere, adatbázisa szerint működik éjfél óta a kórház. Az ügyeletek maximális biztonsággal működtek, a sürgősségi betegellátás a korábbinál nagyobb létszámmal és megfelelő szakmai biztonsággal működik. A HospInvest orvosszakmai vezetői a kórház számára három kulcsfontosságú területén: a sürgősségi, a műtő és az intenzív osztályon személyesen is felügyelték, hogy minden a legnagyobb rendben legyen - mondotta dr. Kosztura László, a cég régióigazgatója, aki szerint az éjszakai átállás zökkenőmentesen lezajlott, valamennyi beteg a szükséges ellátást teljes mértékben megkapta.
- A betegellátás minden osztályon biztosított, még ott is ahol a legnagyobb rombolást azonosítottuk, ilyen a gyerekosztály. A cégvezetés az ügyben büntetőfeljelentést tesz.

Dr. Kosztura László mindehhez hozzátette: „Az új belépő orvosok átvették az osztályukat, valamint ma is folytatódnak az osztályok átadása. Mindeközben további adminisztratív feladatokat is elláttuk, így például a leltár teljes mértékben befejeződött, az OEP számára a szükséges információk rendelkezésre állnak.

- A HospInvest az elmúlt hetek eseményei miatt szigorú biztonsági intézkedéseket tett a dolgozók és a betegek biztonsága érdekében. Biztonsági szakemberek, valamint a rendőrség szolgálata biztosította a tegnap éjjel során a nyugalmat a kórház területén. A dolgozóink és a betegek biztonsága kiemelt fontosságú volt számunkra, megnyugtatóan mondhatjuk, hogy az éjszaka semmilyen atrocitás nem történt, betegeink háborítatlanul gyógyulhattak, és dolgozóink békésen végezhették a gyógyító munkát. Biztosak vagyunk abban, különösen a tegnap délelőtt történtek tükrében, hogy mindez a kiemelt biztonsági intézkedéseknek köszönhető - fejtette ki a régióigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!