Közélet

2010.07.02. 13:12

Négy polgármester-jelölt már biztosan van Egerben

Megalakult az Együtt Egerért Egyesület, amely saját polgármester-jelölttel és képviselőjelöltekkel kíván indulni az önkormányzati választásokon.

R. M.

Mindezt mai sajtótájékoztatóján jelentette be Bányász Róbert, az új szervezet elnöke. Bányász – aki egyébként jelenleg is városi képviselő, az MSZP színeiben jutott a testületbe, majd kilépett a frakcióból – szavai szerint 16 képviselőjelöltjük van, őket, az egyesület más vezetőit és önálló polgármesterjelöltjüket azonban csak egy későbbi időpontban, július 10-e után mutatják majd be, kilétükről többet egyelőre nem szeretnének elárulni. Kérdésünkre Bányász hozzáfűzte: annyi bizonyos, hogy lesz egy negyedik polgármester-jelölt is a megyeszékhelyen, mert az Együtt Egerért Egyesület (EEE) nem az eddig nevesített jelölteket – Habis Lászlót, Tarsoly Józsefet, Nagy Istvánt – támogatja.

Bányász Róbert úgy vélekedett: az EEE a városban a legerősebb, legfelkészültebb szervezet, már most több száz tagjuk van. Szeretnék felrázni „Csipkerózsika-álmából” Egert, fellendíteni a kereskedelmet, a vendéglátást, a turizmust. A tervezett beruházások közül határozottan ellenzik az Agóra megépítését, hiszen annak a későbbi működtetése évi 600 millió forintba kerülne; illetve a Kepes-gyűjteménynek az Ifjúsági Házba költöztetését. Utóbbi épületnek meg kellene őriznie ifjúsági funkcióit és tekintettel kellene lenni az ottani bérlők érvényes szerződéseire is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!