Közélet

2012.04.17. 13:17

Ítélet: nyolcszázezer ütheti a volt szocialista elnök markát

Szabó Róbertet és Sveiczer Sándort egyaránt négyszázezer forint megfizetésére kötelezte a bíróság. Mindketten fellebbeznek.

HEOL

Az Egri Törvényszék kedd délelőtt kihirdetett ítéletével arra kötelezte Szabó Róbertet a Heves Megyei Közgyűlés Elnökét, hogy Dr. Sós Tamás országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Közgyűlés korábbi elnöke javára fizessen meg négyzázezer forint kártérítést.

Sveiczer Sándort, a Heves Megyei Közgyűlés tagját ugyancsak Dr. Sós Tamás javára megfizetendő négyszázezer forint kártérítésben marasztalta el a Bíróság.

Az ítélet szerint Szabó Róbert megsértette Dr. Sós Tamás személyiségi jogait, amikor Sós nevét alaptalanul összefüggésbe hozta a Markhot Ferenc Kórház és a Heves Megyei Önkormányzat 260 millió forintos tartozásával. Sveiczer Sándort pedig azért marasztalta az  Egri Törvényszék, mert egy 2011. évi sajtótájékoztatón szintén  megalapozatlanul azt állította, hogy Dr. Sós Tamás még közgyűlési elnökként jogosulatlanul hagyta jóvá 160 millió forint átutalását a kórház részére – tudatta Dr. Novák Rudolf ügyvéd.

Az első fokú ítélet kapcsán Szabó Róbert azt közölte: meglátása szerint nem a szavak, hanem a tettek rombolják a jó hírnevet.

- A döntés ellen fellebbezést nyújtok be. A jövőben is vállalok minden procedúrát, ha ez az ára annak, hogy a múltbéli károkozások vélelmezett felelőseit megnevezhessük, a Heves megyei embereket kárpótoljuk - jelentette ki a közgyűlés fideszes elnöke.

Szabó szerint ez a becsületsértési polgári per mindössze Sós Tamás hiúságát szolgálja. Az emberek számára lényegtelen kérdéseket feszeget: konkrétan azt, hogy ki kit hogyan sértett meg, és ezért hogyan kérjen elnézést a nyilvánosság előtt. Véleményem szerint a jó hírnevet nem a szavak építik vagy rombolják, hanem a tettek - fejtette ki Szabó, hozzátéve azt is: Sveiczer Sándor szintén fellebezést nyújt be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!