Közélet

2012.06.22. 19:05

Szebb Jövőért: kitüntették a romák a kormánymegbízottat

A Szebb Jövőért elnevezésű díjat a gyöngyöspatai fellépése miatt ítélték oda idén Horváth Lászlónak.

s. p.

 2002-ben alapított Szebb Jövőért díjat pénteken adta át az Együtt Szebb Jövőért Roma-Magyar Egyesület az idei kitüntetetteknek Gyöngyösön. Horváth László, a megyei kormányhivatalt vezető kormánymegbízott nem vett részt az eseményen, nevében Balás István, a kormányhivatal főigazgatója vette át a díjat. Mint a méltatásban elhangzott: Horváth „kulcsszerepet játszott” a tavalyi, "polgárháborús helyzettel" fenyegető  gyöngyöspatai események idején a rend helyreállításában, s ezért, valamint a közmunka-programban nyújtott segítségéért ítélte oda neki a díjat a civilszervezet.

Lakatos Alajos, az egyesület korelnöke beszédében úgy fogalmazott: sok olyan emberre lenne még szükség, akik a díjazottakhoz hasonlóan akarnak és tudnak tenni azért, hogy a romák és a többségi társadalom közötti „manipulált feszültségek” csökkenjenek. Mint fogalmazott: a nagy szavak után immár ideje lenne a tetteknek, s a kormányzat figyelmébe ajánlotta az egyesület által kidolgozott egy komplex cselekvési tervet.
Bozsik István, Gyöngyös alpolgármestere köszöntőjében ugyancsak a leszakadók helyzetének javítására tett lépések fontosságát hangsúlyozta, megjegyezve: a közeljövőben tárgyal a város képviselő-testülete az ezt a célt szolgáló komplex telepprogram részleteiről.

Ugyancsak Szebb Jövőért-díjat kapott Berecz József r. főtörzszászlós, a gyöngyösi kapitányság munkatárs, a munkaügyi központ gyöngyösi kirendeltsége és annak vezetője, Frenyó Csaba, az egri székhelyű DTRT Vízépítő kft. ügyvezetője, dr. Győri Imre, a Parádi Állami Kórház osztályvezető főorvosa, Kovács László, a Heves Megyei Vízmű Zrt. gyöngyösi üzemegységének vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!