Közélet

2013.10.07. 19:12

Szennyeződtek a kutak: elzárták a vizet Abasáron

Nem jön víz a csapokból a Heves megyei faluban. Lajtoskocsik érkeztek Abasárra, a kormánymegbízott intézkedik.

G. R.

Elrendelte a vezetékes vízellátás határozatlan idejű szüneteltetését Abasáron a Hatvani Járási Népegészségügyi Intézet, mivel a település vízellátását biztosító kutakban szerves mikroszennyező anyagok jelenlétét mutatták ki, derül ki a Heves Megyei Kormányhivatal hétfő este kiadott közleményéből.

 

Ebben Horváth László kormánymegbízott leírja: Abasár polgármestere, Lénártné Benei Anikó hétfőn délelőtt tájékoztatta arról, hogy a helyi vízszolgáltató, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. a település vízellátását biztosító kutakban szennyezést mutatott ki.

Az eset kivizsgálására és a helyzet mielőbbi megoldására a Horváth által vezetett Heves Megyei Védelmi Bizottság azonnal 0-24 órás szolgálatban működő operatív törzset hozott létre. Miután a szennyeződés mértéke meghaladja a vonatkozó rendeletben foglalt határértéket határozatlan időre elrendelte a vezetékes vízellátás szüneteltetését és az átmeneti vízellátás biztosítását.

A helybélieket szórólapokon és hangosbemondón tájékoztatják a történtekről. Elindultak a településre a vizet biztosító egységek (lajtoskocsik, ivóvíztartályok), melyek már hétfő este 7 órától öt helyszínen elérhetőek a faluban.

A kormánymegbízott keddre az egri Megyeházára hívta össze a Heves Megyei Védelmi Bizottság rendkívüli ülését, utána tart tájékoztatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!