Közélet

2014.05.16. 16:27

Elismerést kapott egy bölcsőde Király Róbert szobrászművésztől

A megyeszékhely adott otthont a napokban a Bölcsődék Napja országos ünnepségének.

HEOL

Fotó: Nemes Robert

A rangos szakmai eseményen számos kitüntetést, elismerő oklevelet adtak át, ám ezek között volt egy új, nemes kezdeményezés is. Király Róbert szobrászművész a megyeszékhelyi Montessori Bölcsődének készített, s ajánlott fel egy Romulus és Remus-díjat. Ezzel kapcsolatban a Hírlapnak elmondta: azért választotta ezt, mert a szeretetről szól.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A Romulus és Remus-díj FOTÓ: NEMES RÓBERT
[/caption]

– Az elismerésen egy Szent Pál-idézet is olvasható: „Ismerjek bár minden tudományt, mozgassak bár hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek”. Nem véletlen e felirat. Úgy gondolom, hogy ez a nagyon szép hivatás is a szeretetről szól, arról, hogy a nem saját gyermekünket is szeretni, óvni, etetni kell, gondoskodni róla – mondta, hozzátéve: a díjat végül nem ő, hanem Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár adta át.

– Szeretett szülővárosomban állandóan érzem kemény kirekesztettségemet. Az elismerést sem adhattam volna át a színpadon, csak az ünnepség utáni állófogadáson, amikor már nyilvánvalóan nincsenek meg a megfelelő körülmények. A szünetben ezért megmutattam a díjat államtitkár úrnak, aki megköszönve felajánlásomat azt mondta, örömmel adja át maga, s ezt meg is tette. Javasoltam, hogy tegyük folyamatossá és országossá az elismerést. Az államtitkár úr kedvessége és emberi minősége mély nyomot hagyott bennem – emelte ki Király Róbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!