Közélet

2016.11.10. 16:28

Feszty-év: Kiara csillag lett

Az egri világrekorder, Prokaj Kiara megkapta a Feszty-körkép Alapítvány ifjúság számára adható legnagyobb kitüntetését.

V. M.

A Feszty-körkép Alapítvány a festőművész születésének 160. évfordulója, s a körkép millenniumi kiállításának 120. évfordulója alkalmából az idei esztendőt Feszty-emlékévvé nyilvánította. A gazdag eseménysorozatot – melybe a szervezők bevonták Erdély, Kárpátalja, Délvidék és Felvidék magyar lakosságát is – Komáromban és Ógyallán zárták. A komáromi Duna Menti Múzeumban ünnepséget is tartottak, amelyen díjakat osztottak.

Az egri Prokaj Kiara Felícia a hajdúnánási Mónus László Józseffel együtt Mónus József „Farkas” világbajnok sokszoros világrekorder íjász tanítványaként megkapta az alapítvány ifjúság számára adható legnagyobb kitüntetést, a Feszty Ifjú Csillagát, amelyet Ökrös Mariann alapítványi elnök adott át.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Beküldött fotó
[/caption]

Kiara a kitüntetést a kollektív nemzettudat megerősítésében szerzett elévülhetetlen érdeméért nyerte el, mivel 2016-ban az Egyesült Államokban rekordot döntött: minden idők legnagyobb távolságát lőtte meg hajdúnánási társával. Ezzel a világ legnagyobb sportíjász világszervezet, a World Archery világrekordlistájára „lőtte fel” magát. Ezen a listán nincs más magyar világrekorder rajtuk és tanítómesterükön kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!