2016.11.06. 14:26
Meggyes csokis piskóta
Pár hete arra kértük Olvasóinkat, hogy küldjék el nekünk kedvenc receptjeiket „Az én főztöm” jeligére.
A desszert hozzávalói: 4 tojás, 8 dkg liszt, 8 dkg cukor, 2 evőkanál víz, 1 pici só, meggylekvár, porcukor.
Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral kb. 10 perc alatt habbá verjük, majd hozzákeverjük a vizet, a csipet sót és a lisztet. Egy nagy gáztepsit kibélelek sütőpapírral és a tésztát beleöntjük, majd a tetejét elsimítjuk. Hőlégkeverés nélkül 180 Celsius-fokon 15 perc alatt aranysárgára sütjük. A piskótáról lehúzzuk a papírt és porcukorral meghintett konyharuhával szorosan feltekerjük. Amikor kihűlt, házi lekvárral megtöltjük, olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Ha Önnek is meghozta a kedvét Fajcsák Sándorné receptje, akkor nincs más dolga, mint elküldeni a sajátját az [email protected] e-mail címre. Csupán terjedelmi megkötésünk van: maximum 1500 karakternyi szöveget kérünk mellékelni az ételfotókhoz.