Közélet

2017.02.24. 13:40

A misét is házhoz viszik az időseknek

Pályázati pénzből újították fel az lerobbant otthon épületét.

S. S.

Nagyon megszerették a városka idős lakói a helyi idősek otthonának napközi foglalkozásait – tudtuk meg Farkas Sándor polgármestertől.
A városvezető emlékeztetett arra, hogy a pályázatból korszerűsített, korábban meglehetősen mostoha körülmények uralkodtak.
Olyannyira, hogy a működési engedélyt is évente meg kellett újítani.
– Komoly esélye volt rá, hogy be kell zárni az otthont, ha nem tudjuk felújítani. Ebből a helyzetből a sikeres pályázat menekített ki bennünket – ecsetelte Farkas Sándor.



Mint a felújított létesítmény átadásakor a heol is beszámolt róla, az otthon befogadó képessége a duplájára, a területe a háromszorosára bővült a beruházással. A korszerű, minőségileg kifogástalan épületben a nappali ellátásban részt vevő idősek is kifejezetten jól érzik magukat. Huszonöten rendszeresen eljárnak a foglalkozásokra. Őket gépkocsival viszik a helyszínre otthonukból. Beszélgetnek, lekötik magukat, s heti egy alkalommal Galó József esperes tart számukra istentiszteletet benn az otthonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!