Közélet

2017.02.25. 10:05

Petíció Átány vezetője ellen

A helyiek szerint a Gönczi Mihály "lejáratja a falut".

SZ. E.


Két, érdekes napirend előtti hozzászólással kezdődött a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülése. Először Hegedűs János József (DK) avatta be a testület tagjait az átányi történésekbe, majd Dudás Róbert (Jobbik) szólt az alapítványi pénzekről.
A legnagyobb érdeklődést kiváltó napirendi pont ezúttal Szabó Róbert elnöki jelentése volt, de tárgyaltak a megyei éghajlat-változási platform- és klímastratégiáról, s módosították az önkormányzat idei költségvetési rendeletét is.

<hirdetés>

– Nem titok az átányi lakosság elkeseredettsége, s ennek e héten kedden hangot is adtak a falugyűlésen – kezdte hozzászólását Hegedűs János József (DK). – Gönczi Mihály polgármesternek petíciót adtak át 220 falubeli aláírásával. Ők azt követelik, a faluvezető mondjon le vagy legalább változtasson magatartásán – folytatta a képviselő, aki kifejtette: Átány vezetőjére nem lehet számítani, nem ad segítséget, „lejáratja a falut”, s mikor a falugyűlésen számon kérték őt, minősíthetetlen hangvételben válaszolt a felvetésekre.



Dudás Róbert (Jobbik) Hová tűntek az alapítványi pénzek? címmel intézte hozzászólását a közgyűléshez. Elmondta: január 23-án közérdekű adatigényléssel fordultak a Heves Megyei Vállalkozási- és Területfejlesztési Alapítványhoz, hogy mondják el: 2010 és 2016 között mely cégeknek, mikor, mekkora összegben, milyen célra, milyen hitel, program formájában fizettek ki pénzeket.
– Majd'' 4,2 milliárd forint, mindenkinek joga van tudni, mire fordították. Nem kaptunk választ, emiatt azt feltételezzük, hogy a kifizetésekkor visszásságokat is elkövethettek, ezért ezt jeleztük dr. Péterfalvi Attilának, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökének – tudatta.
A napirendek között szó esett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program jelenlegi állapotáról. Kiderült: a döntés-előkészítés már megtörtént, heteken belül elkészülhetnek a támogatási szerződések. 

A polgármestert övező felháborodásról itt írtunk korábban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!