Vége

2023.02.15. 18:55

A folyamatos támadások miatt benyújtja lemondását az egri városfejlesztés ügyvezetője

A jelen közéleti körülményei között lehetetlennek érzi a folytatást.

HEOL

Az EVAT Zrt. Igazgatóságához fordul

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– Az elmúlt napokban a városvezetés részéről olyan támadássorozat indult személyem, mint az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ellen, amely példa nélküli a cég történetében. A szakmai munkavégzés és a város projektjeinek, pályázatainak szakszerű kezelése sajnálatos módon ilyen közéleti körülmények között szinte lehetetlen – áll Nagy István, az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjének portálunkhoz eljutatott közleményében.

– Amikor ezt a pozíciót megpályáztam úgy gondoltam az elsődleges feladat, amivel foglalkoznom kell majd, az a város lesz. Szomorúan, de be kell látnom, hogy sajnos a jelenlegi kiélezett politikai helyzet ezt megakadályozza, hiszen az időm nagy részét arra kellett fordítanom az elmúlt napokban, hogy az engem ért vádakra cáfolattal szolgáljak. Saját egészségem, a családom nyugalma és a város fejlődése érdekében ezért úgy gondolom, hogy egy olyan személyre van most szükség vezetőként ezen a poszton, aki kiemelkedő szakmai tudása mellett egyszersmind kötél idegekkel is rendelkezik ahhoz, hogy állja a sarat a városvezetés folyamatos politikai támadásaival szemben – fogalmazott. 

Mint írta, mindezekre való tekintettel, csütörtökön hivatalosan is kéri az EVAT Zrt. Igazgatóságát, hogy fogadják el a lemondását az ügyvezetői pozícióról.

–  Ettől függetlenül szeretném hangsúlyozni, hogy úgy gondolom az ártatlanság vélelme mindenkit megillet amíg be nem bizonyosodik, hogy valóban törvénytelenséget követett el. Természetesen a személyemet ért támadások miatt megtettem a szükséges jogi lépéseket, és bízom benne, hogy minél hamarabb fény derül majd az igazságra – hangsúlyozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!