Reagálás

2023.02.14. 17:09

Büntetőeljárások sorozatát kezdeményezheti saját cégei ellen az egri városvezetés

Közleményben reflektált a polgármester a keddi, rendkívüli közgyűlésen történtekre.

Sz. M. L.

Reagált a városvezetés a rendkívüli közgyűlésen történtekre

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

„Az Orojánék vezette közgyűlési többség a maradék hitelét is elvesztette és megtörtént az a szégyen, hogy amíg a törvényeket maradéktalanul betartó, munkáját becsületesen végző Juhász Gézát mondvacsinált okokkal kirúgták a Városgondozás Eger Kft. éléről, addig a jelenleg is rendőrségi nyomozás alatt álló, a tavaly Orojánék által az Egri Városfejlesztési Kft.-hez kinevezett Nagy István menesztéséről még csak beszélni sem voltak hajlandóak”  – reagált közös közleményben a közgyűlést követően Mirkóczki Ádám polgármester valamint Minczér Gábor és Farkas Attila alpolgármesterek.

Hozzátették, a jelenleg is zajló rendőrségi nyomozás mellett kedden újabb ügyre derült fény az Egri Városfejlesztési Kft.-nél, mely újabb büntetőfeljelentést von maga után.

„A város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy a közvagyont, az egri adófizetők pénzéből működő cégek, szervezetek törvényes működését akár Orojánék ámokfutásával szemben is megőrizze! Rendkívül méltatlan, de sajnos elkerülhetetlen, hogy a városvezetés büntetőeljárások sorozatát kezdeményezze saját cégei és azok vezetői ellen, amire nem csak eskünk kötelez, de jogi kötelességünk is. A képviselőtestület többsége a mai közgyűlés után politikai értelemben már most bűnpártolónak tekinthető, ami szégyen Eger városára nézve!” – írták.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában