Napi cuki

2023.05.20. 10:39

Elhagyott kengurubébiket pátyolgatnak a Tisza-tónál lévő parkban + videó

Az elsősorban Ausztrália élővilágát bemutató minizoo-ban az elmúlt időszakban 10 nőstény benett-kengurunak is született utódja.

HEOL

A kicsik jól vannak, egyre erősebbek, szépen fejlődnek

Forrás: Kenguru Park Tiszaderzs/Facebook

- A kert gondozói vették észre egyik reggel, hogy egy nagy vihar után 2 kis kenguru hevert a Kenguru-ösvényen. Őket valószínűleg a vihartól megrettenve a kengurumamák dobták ki - a faj természetes védekezési reakciójaként - az erszényekből. Mivel ilyen esetben a nőstény állatok már nem fogadják vissza a kölyköt, a gondozóknak azonnal cselekednie kellett - közölte a tiszaderzsi kengurupark közösségi oldalán.

- A kiskenguruk körülbelül 4 hónapos voltak, mikor kikerültek az erszényből, mivel normál esetben 8 hónaposan hagyják el az erszényt, ezért a gondozók első dolga volt egy mesterséges zsebet készíteni ahol az állatok biztonságban érzik magukat és megfelelő hőmérsékleten növekedhetnek - írják.

- A kis állatok, meghálálva a mesterséges gondozást, egyre jobban fejlődnek és időnként már elhagyják a pihe-puha mesterséges zsebet és széjjelnéznek a nagyvilágban. Eleinte 2,5- 3 óránként ettek macska tejpótló tápszert, most már 4 óránként „cumizzák” a folyékony táplálékot, de elkezdték apró adagokban a szilárd takarmány fogyasztását is - tették hozzá.

Az alábbi videót szintén a kengurupark osztotta meg Facebook-oldalán, látható rajta, milyen édesen cumizza a tápszert az egyik kis kenguru:

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!