robotprogramozási nap

2018.11.28. 15:55

A robotok világával ismerkedtek Egerben

A Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) pályaorientációs célzattal interaktív robotprogramozási napot tartott nemrégiben.

M. H.

Mérnökök segítettek a fiataloknak a programon

Forrás: HKIK

Fotó: Bekülött

A hetedik, nyolcadik, valamint kilencedik osztályos gyerekek mérnöki segítséggel tanulhatták meg a rajzoló robotok programozását. A microbit egy kreatív oktatási eszköz, ezerarcú panel, melynek segítségével egyszerre izgalmasan és könnyen lehet megtanulni a programozást.

Mérnökök segítettek a fiataloknak a programon
Fotó: Beküldött / HKIK

A résztvevők megkapták, és haza is vihették a programozható microbitet. A programon az ARM Kft., a világ egyik legnagyobb csipfejlesztő vállalatának mérnökei vettek részt és oktatták az érdeklődő tanulókat.

A HKIK már tavasszal is szervezett robotikakiállítást és -versenyt 7–8. évfolyamos tanulóknak. E programokat azért hirdeti meg a kamara, hogy ráirányítsa a diákok, valamint az iskolák figyelmét arra, hogy a vállalkozások működésében egyre nagyobb szerepet kapnak a modern digitális technológiák és az emberi munka könnyítését végző robotok.

 

Címkék#HKIK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában