eger

2019.04.24. 17:30

Az egri gyerekek is tettek a természetért a Föld napján

Óvodások locsolták meg az elültetett fát, melyet a Jó Pásztor Óvoda fogadott örökbe.

Szabó Katalin

A nap legfontosabb szereplői a gyermekek voltak Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Faültetés, gólyalábasok, öko-labirintus várt kicsiket és nagyokat a Föld napja alkalmából szerdán az Érsekkertben, ahol 12 szolgáltató mutatott be különféle játékokat, foglalkozásokat. A rendezvények idén is az Egri Kulturális és Művészeti Központ (EKMK) szervezésében jöttek létre.

Kiss Renáta, az EKMK igazgatója a megnyitón elmondta, ez egy cselekvő ünnep, tennünk kell a Föld védelmének érdekében.

– Az Érsekkertben minden évben fát ültetünk e napon, az idei mottó: Őrizzük a fajok változatosságát! – jelentette ki.

Habis László polgármester úgy fogalmazott, hivatásukhoz tartozik, hogy úgy fejlesszenek egy várost, hogy tartalmasabbá, kellemesebbé tegyék a mindennapokat, odafigyelve a környezetvédelemre, a zöld területekre.

Hozzátette, a Kossuth utca megújuló, északi oldalán nyolc fát ültettek el a napokban, ezelőtt pedig harmincat a két belső udvarban.

Céljuk, hogy a közterületeken tovább gyarapodjon a faállomány. Igyekeznek mindig figyelni arra, hogy a természet értékeit megőrizzék, gazdagítsák. Az óvodafejlesztések is abban a felfogásban valósulnak meg, hogy kielégítsék a XXI. század energetikai követelményeit.

A nap legfontosabb szereplői a gyermekek voltak Fotó: Gál Gábor/Heves Megyei Hírlap

Az eseményen részt vett a Tisza-tavi Ökocentrum is, Kiss János igazgatója arról szólt, hogy az állatkertek világszerte nagy szerepet töltenek be a fajok változatosságának megőrzésében.

– Az ökocentrum főként őshonos, hazánkra, Közép-Európára jellemző állatfajták bemutatására koncentrál. A megismerés az első lépés a természeti értékek, környezetünk védelme irányába. Az állatfajok fennmaradása azért szükséges, hogy a bolygó egyensúlyban tudjon maradni – ismertette.

A Föld napja alkalmából Bírság helyett fűmag címmel hirdetett közterület-felügyeleti akciót az önkormányzat. A felügyelők reggeltől a város több pontján tartottak célzott ellenőrzéseket. A zöldfelületen parkoló autósok ezúttal figyelmeztető-tájékoztató anyagot, és egy csomag fűmagot kaptak, hogy azt szórják szét az általuk károsított területre – ismertette Kovács Csatlós Tamás, a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában