HKIK

2019.12.05. 15:10

Az ország több tájáról érkeztek cégek a beszállítói fórumra

Munkaegészségügyi, művészeti, fémipari vállalkozások is keresték az utat a nagy cégekhez.

Tóth Balázs

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

Közel harminc vállalkozás vett részt a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (HKIK) által szervezett beszállítói fórumon csütörtökön. A Heves megyei nagyvállalatok, a ZF Hungária, az Aventics, a Mátrametál, a Hotel Eger&Park mellett a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével francia cégek is keresték jövőbeli üzleti partnereiket.

Becskei Márk, a HKIK projektirodájának vezetője a Heolnak elmondta, idén negyven gazdasági társaság jelentkezett, közöttük a nagy cégek előszűrést végeztek. Mindenkinek érdeke a beszállítói lánc fejlesztése, előny, ha a közelben talál jó minőségben, jó áron szállító rugalmas partnert és a jelölteknek is jó, ha közel talál piacot. A 2014 óta megrendezett sorozat idei rendezvényére a kamarai hálózat segítségével a megye határain túlról is sok jelentkező volt, azok fele nem Heves megyei volt.

– A fémipar, a járműipar folyamatosan keres minden területen beszállítót, CNC-sből sok van, de speciális alkatrészeket gyártóból, például alumíniumöntészből kevés, őket próbálják föltérképezni. Van nagy gyártóhely, amely inkább munkaruhát, tisztítószert, telephelyőrző, takarító céget keres – fejtette ki Becskei Márk. A másik újdonságról, az esemény nemzetközi jellegéről elmondta, a francia-magyar kamarával alakult ki szorosabb együttműködésük. Üzleti ajánlatokat küldenek nekik, s ők is csatlakoztak az összejövetelhez.

Cikkünk folytatását a Heves Megyei Hírlap pénteki számában olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában