Fejlesztés

2019.03.20. 14:24

Három egri óvodában végeznek idén energetikai fejlesztést

A beruházást úgy ütemezték, hogy az ne zavarja az intézményben folyó oktató-nevelő munkát, ennek érdekében a kivitelező vállalta, hogy hétvégente is dolgoznak.

Süli K.

A napokban elkezdődött a Benedek Elek Óvoda Joó János Tagóvodájának energetikai korszerűsítése, amely egy 250 millió forint összértékű beruházáscsomag része. A projekt keretében két további óvoda is megújul a megyeszékhelyen, a részleteket szerdán ismertették sajtótájékoztatón.

Habis László a bővülő Gondozási Központ, valamint a mellette található Joó János Tagóvoda épülete előtt Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Habis László városvezető kiemelte, a Kallómalom utcai intézmény negyven éve épült, ideje volt már a rekonstrukciónak. A beruházás keretében kicserélik a nyílászárókat, és szigetelik is az épületet, a jövőben korszerűbb, szebb körülmények között nevelkedhetnek az ide járó gyermekek.

A beruházást úgy ütemezték, hogy az ne zavarja az intézményben folyó oktató-nevelő munkát, ennek érdekében a kivitelező vállalta, hogy hétvégente is dolgoznak. A felsővárosi óvodán kívül még a Ney Ferenc Óvoda Gyermekkert Tagóvodájában, valamint a Szivárvány Óvodában Eszterlánc Tagóvodájában kezdődik majd hasonló fejlesztés. A tervek szerint legkésőbb szeptember közepére mindhárom intézmény energetikai korszerűsítése befejeződik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában