képviselő-testület

2019.11.04. 14:00

Hiesz György: „Olyan polgármester leszek, aki minden gyöngyösi polgárt képvisel”

A polgármester a választópolgároknak megköszönte a bizalmat, majd az előző testület tagjainak az elmúlt ötéves munkát.

Hliva Éva

Dr. Antal György, a helyi választási bizottság elnöke gratulált Hiesz Györgynek (jobbra)

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az ellenzék markáns többséget szerzett a testületben, ez nemcsak óriási lehetőséggel, hanem hatalmas felelősséggel is jár, mondta a polgármester a szerdai alakuló ülésen.

– Őrizzük meg azt a politikai békét, amely az elmúlt kilenc évben jellemezte a várost. A megválasztottak az egész lakosságot kell hogy képviseljék – fogalmazott Hiesz György, akit a DK, a Momentum és az MSZP jelölt.

A képviselők az ülésen letették esküjüket, majd a polgármester is. Titkos szavazással megválasztották az alpolgármestereket. A polgármester ajánlását elfogadva Kévés Tamás és Kárpáti István ­tölti be az alpolgármesteri posztot, mindketten a Jobbik–DK–Momentum–MSZP színeiben indultak. Az ülésen Hiesz György átnyújtotta a megbízóleveleket, majd a testület három frakciót alakított. Ezek: a Jobbik, a Fidesz–KDNP a Városom, szeretlek Egyesülettel, valamint a Baloldali Frakció.

Dr. Antal György, a helyi választási bizottság elnöke gratulált Hiesz Györgynek (jobbra)
Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Döntöttek a polgármester és az alpolgármesterek javadalmazásáról is, a város vezetőjének illetménye 698 ezer forint, az alpolgármestereké 628 ezer forint havonta. Ezeket az összegeket – amint dr. Kozma Katalin jegyző kifejtette – a település lakosságszáma szerint határozzák meg, törvényi előírások alapján.

A polgármester elmondta, törekszik arra, hogy a város nagyszerű adottságait kihasználva, az elnyert pályázatok megvalósításával az itt élők megelégedettségére ­szolgálja. Kiemelte, igen fontos a biztos munkahelyek megteremtése, a fiatalok helyben tartása, az új foglalkoztatási formák megvalósítása, az otthonteremtés. Szólt a város közbiztonságáról, a kulturális élet felpezsdítéséről, s kitért a városfejlesztés és városüzemeltetés jövőbeli feladataira is.

Vita kerekedett a bizottságokról

Az alakuló ülésen a vélemények ütköztek a bizottsági pozíciók elosztásakor. A képviselő-testület megalakította bizottságait, ám az előterjesztett tagokról és az elnökök személyéről vitáztak a kormánypárti és az ellenzéki képviselők.

A Fidesz–KDNP és Városom, szeretlek Egyesület képviselői nehezményezték, hogy kevés posztot kaptak, s csak egy bizottságban jutott nekik elnökségi pozíció. Bárdosné Kocsis Éva (Fidesz–KDNP és Városom, szeretlek Egyesület) felszólalásában képviselőtársaitól azt kérte, fontolják meg tagságát a szociális bizottságban, mert szakmai múltjával, tapasztalatával sokat segíthetne.

Hét bizottság alakult. Egészségügyi, szociális és lakásügyi, jogi és ügyrendi, turisztikai, ifjúsági és sport, ­oktatási és kulturális, pénzügyi, költségvetési és ellenőrzési, településfejlesztési, környezetvédelmi. Az utóbbiban elnökségi posztot kapott a Fidesz-frakció, a többi élén az ellenzéki tömörülés képviselői állnak. A bizottságok külső tagjai is esküt tettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában