eger

2019.03.28. 16:47

Megállítanák és visszafordítanák az elvándorlást vidékről

Új lehetőség a településeknek.

Sz. K.

A Magyar falu program részleteiről, s az új pályázati kiírásról számolt be dr. Juhász Attila Simon, Felsőtárkány polgármestere, a Heves Megyei Közgyűlés (Fidesz-KDNP) képviselője a Polgárok Házában csütörtökön. Elmondta, a program célja, hogy megállítsák, s ahol lehet visszafordítsák az elvándorlást vidékről.

– Ez egy nemzeti forrásokat felvonultató pályázati csomag, idén 150 milliárd forintos keretösszeg áll a programban rendelkezésre. Ebből 75 milliárd forint 18 pályázati célterület – például orvosi rendelők –, közösségi terek felújítása, köznevelési intézmények infrastruktúrájának fejlesztése – finanszírozására szolgál.

Március 18-tól beadható pályázat a használaton kívüli ingatlanok közösségi térré alakítására, az önkormányzatoknak 6 milliárd forint, míg az egyházaknak 7 milliárd forint keretösszegben. A második pályázati kör kedden jelent meg, ez az egészségügyi infrastruktúrával, a háziorvosi ellátással, s annak a felszereltségével foglalkozik. Mindez azokat a településeket érinti, ahol a lakosság létszáma ötezer alatt van – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában