december 31.

2019.12.31. 15:40

Mulatozókkal teltek meg a szállodák, Egerben tűzijáték is lesz szilveszterkor

Sokan igyekeznek úgy tölteni az év utolsó éjjelét, hogy ügyelnek a szabályokra, és erre másokat is figyelmeztetnek. Őrizzük meg együtt a természet, a háziállatok nyugalmát, legyünk tekintettel a kisgyermekes családokra, a csendet keresőkre!

Munkatársainktól

Hangoskodás nélkül is vidáman tölthetjük a szilvesztert. A megyeszékhelyre sok turista is érkezett Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az esztendő utolsó napján idén is a Dobó téren várja zenés óévbúcsúztatóra a szórakozni vágyókat Eger városa. Este nyolc órától kezdődik a program, a jó hangulatról DJ-k gondoskodnak majd, az újévet éjfélkor tűzijátékkal köszöntik – tudtuk meg Pócsik Attilától, az önkormányzat kommunikációs munkatársától. Megkérdeztük arról is, felmerült-e ötletként a tűzijáték betiltása, hiszen egyre több településen inkább fényfestéssel, csendesebb látványossággal ünnepelnek. Elmondta, Egerben ez egyelőre nincs napirenden, ám az önkormányzat folyamatosan vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a jövőben milyen attrakcióval koronázható meg egy-egy ünnepi rendezvény. Több városban, így például Tatán, Miskolcon, Szentendrén idén lemondtak a fény- és hanghatásokkal járó tűzijátékról az állatok védelméért. Akad olyan település, ahol csak az éjfél körüli órákban lőhetők fel a rakéták.

Hatvanban a Fut60 SE ma 10 és 14 óra között ismét megrendezi szokásos szilveszteri adománygyűjtő futását. A gyülekező az Újhatvani Római Katolikus Általános Iskolánál lesz. A futás célja nem kizárólag a testmozgás népszerűsítése, hanem figyelemfelhívás is, hogy ne felejtsük el, mennyire fontos támogatni a rászorulókat a téli hónapokban.

Gyöngyösön is több helyszínen várják az óévet búcsúztatókat. Többek közt a Mátra Művelődési Központban is, ahol Kelemen Attila és zenekara gondoskodik a remek hangulatról, valamint Szikra László humorista műsora színesíti az estet. Éjfélkor egy pohár pezsgővel és tombolával kezdik az új esztendőt.

Hangoskodás nélkül is vidáman tölthetjük a szilvesztert. A megyeszékhelyre sok turista is érkezett Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Megyénk kisebb településein szerveznek szilveszteri programokat, amelyre már előre regisztrálni kellett és befizetni ennek költségét. A falvakban főként a közösségi házakban várják a mulatni vágyókat. A belépők ára öt-hatezer forint, ami egy szilveszteri hagyományos vacsorát tartalmaz, egy pohár pezsgővel, zenével, tombolával. Több településen is érdeklődtünk, s kiderült, ezekre az estekre szinte mindenhol elfogytak a jegyek.

Aki tehette, felső kategóriás szilveszteri csomagot vásárolt már korábban, azaz 2-3 napos wellnnesszel egybekötött szállodai pihenést, mulatsággal egybekötve. Az árakat böngészve azt látjuk: a hotel színvonalától függően erre 150-200 ezer forintot szánnak a családok, és sokan SZÉP-kártyával egyenlítik ki a számlát. Ilyen lehetőséget az utolsó pillanatban kár keresni, megyénk szállodáiban mindenütt kitették a megtelt táblát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában