Kötetek

2019.02.21. 10:38

Példaértékű csereakció megunt könyvekkel

Az első ötven kötetet saját könyvtárából osztotta meg az egykori pedagógus.

H. É.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás

Az egyik belvárosi használtruha-kereskedés bejárati ajtaja mögött az ingek és a kabátok mellett egy szűk polcon használt könyvek sorakoznak. Van itt szépirodalom, krimi, verseskötet, regény és még szakácskönyv is. Az üzlet eladója úgy véli, jó ötlet volt az első ötven kötetet saját könyvtárából megosztani a betérőkkel, mert az embereket nagyon is érdekli ez a cserelehetőség.

Egyre csak bővül a rögtönzött cserekönyvtár Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Chlumetzky Istvánné nyomatékosítja: a ruhákkal ellentétben itt nem megvenni kell a kiválasztott olvasnivalót, hanem egy másikat hozni helyette. – Én magam is szeretek olvasni és reméltem lesz néhány cserekönyv, de már most teljesen más művek állnak a polcokon. Adományba is hoztak, így a jövőhéten már biztos, hogy egy nagyobb polcot kell kerítenem, amelyet átteszek a másik falra, hogy jobban hozzáférjenek az érdeklődők.

Az egykori pedagógus hozzáteszi, az emberek ki vannak éhezve arra, hogy meghallgassák őket, ő pedig szívesen elbeszélget mindenkivel. Ha pedig akad néhány szabad perce, csak leemel egy könyvet a polcról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában