EGER

2018.11.21. 10:58

Több mint négyszázan vettek részt a szűrésen

A szűrések mellett a kórház szakemberei tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.

Heol

A tavalyihoz képest jóval többen jelentek meg a Markhot Ferenc Kórház rendelőintézetében megrendezett lakossági szűrésen – tájékoztatta portálunkat Szegedi Erzsébet az intézmény sajtóreferense.

Közölte: a népszerű eseményen több mint négyszázan keresték föl a különböző szűrési pontokat. Az érdeklődő lakosság többféle szűrésen vehetett részt: vércukorszint, koleszterin, vérnyomás, testzsír, testtömegindex mérésen, prosztata, légzésfunkció vizsgálaton, melanóma és depresszió szűrésen és diétás tanácsadáson.

Új vizsgálatok is bővítették az idei lakossági szűrést, a boka-kar index mérés (érszűkület) és véralvadás mérés. A kórház szakemberei tanácsokkal is szolgáltak, kiugró értékeket is mértek főként a vérnyomás, vércukor és érszűkület méréseknél, de a prosztata szűrésen is. Akiknél kiugró értéket észleltek, szakrendelésekre irányították. A rendezvény kiegészítő programjaként a Dobó Katica Nyugdíjas Egyesület nosztalgia csoportja adott zenés műsort, majd tombola sorsolás zárta az eseményt.

Kezdőképünk: Birinyi Zsófia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában