oktatás

2020.01.10. 08:15

Új szak indul a gyöngyösi campuson

Gyógy- és fűszernövények felsőoktatási szakképzési szak indul 2020 szeptemberétől az Eszterházy Károly Egyetem (EKE) Gyöngyösi Károly Róbert Campusán.

M. H.

Az EKE jogelőd intézményei aktív oktatási tevékenységet folytattak az egykori gyógynövény- s fűszernövény-termesztő és -feldolgozó felsőfokú szakképzési szakon.

A megszüntetett képzés pótlására az egyetem 2017-től kezdődően kidolgozta a felsőoktatási szakképzési szak képzési s kimeneti követelményeit az ágazat szereplőinek bevonásával – adta hírül az intézmény. A képzés célja olyan szakképzettség elérésének biztosítása, melynek birtokosa képes a gyógy- s fűszernövények itthon termeszthető fajainak termesztéstechnológiáit megvalósítani, fejleszteni, a vadon termő gyógynövények fenntartható gyűjtését megvalósítani, az egyes munkafolyamatokat megtervezni, az ökológiai adottságoknak megfelelően a termesztéstechnológia elemeit összehangolni és adaptálni. Jártas a feldolgozás módjaiban, a minőségi követelmények előírásaiban, a forgalmazás rendjében.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában