fejlesztés

2019.04.24. 10:24

Útépítésre kell számítani a Fertőbánya utcában Egerben

A Miniszterelnökség keretéből nyert 2017-ben egymilliárd forintos forrást Eger önkormányzata, melyet közterületi infrastruktúra-fejlesztésre használnak fel.

Heol

Fotó: Nemes Róbert

A fejlesztési program összeállításánál fő cél volt, hogy az egri polgárok szempontjából kulcsfontosságú beruházásokat valósíthassanak meg olyan területeken is, melyek nem érintettek az ismert, uniós pályázati programokban – tájékoztatta a Heolt Zentai László önkormányzati médiareferens.

Így újul meg a 2019-es évben a Bródy Sándor utca, a Stadion utca, valamint járdát építenek a Szövetkezet utcában és a közlekedésbiztonság növelés érdekében átépítik a Gerle-köz – Könyök utca kereszteződését. Ugyancsak az idei évben

építik meg az aszfaltos útpályát a Fertőbánya utcában.

Mint megtudtuk: a Fertőbánya utca Eger nyugati oldalán, a Szalóki út és a Deméndi utca között húzódik, jelenleg nem rendelkezik megfelelő, szilárd burkolattal. A bruttó 96,4 millió forintos fejlesztési programban új útburkolat, új járda építése szerepel, valamint megfelelően méretezett csapadékvíz-elvezető rendszert építenek.

A beruházás főbb számai:

– burkolat bontása: 66 köbméter

– közműcsatorna építése: 296 m

– kiemelt szegély építése: 375 m

– süllyesztett szegély építése: 157 m

– járdaszegély építése: 294 m

– összesen 134 köbméter aszfaltburkolat készítése

– a beavatkozási hossz 250 folyóméter

Az egymilliárdos keretből Eger valamennyi városrészében, több mint 30 helyen végeztek és végeznek beruházást. Egyrészt olyan fejlesztések valósultak meg 2017-18-ban, amelyek a város egésze szempontjából jelentősek, hiszen nagyforgalmú

utakat érintettek (Almagyar, Kossuth, Barkóczy, Széchenyi utca, Pásztorvölgy utca). Másrészt egy-egy lakóközösség kérésére valósítottunk meg beruházást, melyet már régen vártak és mindennapjaikat teszi komfortosabbá, jobbá (Tittel u., Olasz u., Csokonai u., Tizeshonvéd u., Radnóti u.; járdák: Ludányi, Kallómalom, Vallon utca).

Ajánlóképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában