Kultúra

2008.01.24. 12:56

A turizmus-vendéglátás a legnépszerűbb szak

A Károly Róbert Főiskola a munkaerőpiac szereplőivel és szakmai szervezetekkel egyeztetve alakítja ki tanterveit, s ezen igényekhez igazodva határoz meg választható szakirányokat.

HEOL

A népszerű ismeretek oktatása Gyöngyösön több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. A Károly Róbert Főiskola jogelőd intézményeiben kezdetben választható szakirányon, később az idegenforgalmi és szálloda szakon folytathattak vendéglátással és turizmussal kapcsolatos tanulmányokat a hallgatók.

– A bolognai folyamat eredményeként indított turizmus-vendéglátás szakon szakirányt kell választaniuk a hallgatóknak – mondta Dr. Dávid Lóránt főiskolai tanár, a Turizmus- és Területfejlesztési Tanszék vezetője. A munkaadók elvárása, hogy a kikerülő szakemberek ne csupán általános ismeretekkel felvértezve keressenek állást a munkaerőpiacon, hanem az adott szakterület egy-egy speciális, a gyakorlatban azonnal alkalmazható ismeretével is rendelkezzenek – hangsúlyozta a tanszékvezető.

A nappali tagozaton 6+1, levelező tagozaton 8 féléves képzés során a szálloda-menedzsment; vendéglátó-menedzsment; rendezvény-, utazás- és attrakció-menedzsment; területfejlesztés és turizmus-menedzsment; természeti és vidéki turizmus; egészségturizmus és rekreáció szakirányok között választhatnak a hallgatók.

A gyakorlati ismeretek megszerzését segíti többek között a főiskola Hotel Opál nevet viselő három csillagos tanszállodája, megkötött együttműködési megállapodás alapján a Magyar Turizmus Zrt., a Bükki Nemzeti Park, Magyar Szállodaszövetség és a Magyar Vendéglátó Szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!