Kultúra

2008.01.27. 14:21

Mindenkinek jut az utolsó Harry Potter könyvből

A hetedik, egyben utolsó kötet megjelenése már most izgalomban tartja a rajongókat.

L. A.

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, nem csupán a végkifejlet miatt izgulnak az olvasók, hanem azért is, hogy jusson nekik is egy-egy példány a műből. Az általunk megkérdezett könyvesboltok eladói elmondták, hogy már most nagy az érdeklődés, és ez várhatóan még tovább fog fokozódni. Aggodalomra nincs ok, mindenhol elegendő példányt rendeltek, s több helyen elő is lehet jegyeztetni a könyvet.

- Mióta ilyen nagy felhajtás van a Harry Potter könyvek körül, mindig többet rendelünk belőlük és természetesen előrendelésre is van lehetőség. Ez a vevőknek is jobb, mert bár mindig van kellő számú könyv nálunk, vannak akik nyugodtabbak, hogyha félre van téve egy a nevükre is - mondta a gyöngyösi Ady Endre könyvesbolt egyik dolgozója.

Az Eger belvárosában található Magvetőben is elő lehet jegyeztetni a könyvet. Itt is azt erősítették meg, hogy már nagy az érdeklődés, de a vásárlói roham még csak most fog igazán beindulni. Előleget befizetni nem kell, ha a megrendelő megadja a telefonszámát, még telefonon is értesítik. Ugyanakkor már az online könyvesboltok és néhány újságárus is hirdeti, hogy nála is fel lehet iratkozni az utolsó kötetre.

Ezek is érdekelhetik