Kultúra

2010.03.31. 17:41

A Kultúra Magyar Városa lett Eger

Eger kulturális életéért dolgozó művészek és szakemberek sokévi erőfeszítését ismerték el azzal, hogy a hevesi megyeszékhely – Győrrel együtt – elnyerte A Kultúra Magyar Városa címet.

Sz. R.

A másfél millió forinttal járó szakmai elismerés tényét szerdai egri sajtótájékoztatóján Habis László polgármester jelentette be, aki kifejtette: amíg a város költségvetését a megszorítás jellemzi, addig kulturális területen nem a megszüntetések, hanem éppen az értékgyarapítások jellemezték az elmúlt éveket. Soha nem látott pályázati aktivitás és eredményesség ennek az időszaknak a mérlege.

Homa János tanácsnok kiemelte a tánctagozat születését, és azt, hogy sikeres tárgyalásokat folytattak a Szépművészeti Múzeummal annak érdekében, hogy a Pyrker érsek adományozta képgyűjtemény visszatérhessen Egerbe.

– Egerre odafigyelt az ország és Európa – mondta –, nem véletlenek azok a komoly szakmai díjak, amelyekkel az intézmények büszkélkedhetnek: a vár az Év múzeuma, a bibliotéka az Év könyvtára lett, a színház tevékenysége országszerte elismert, s a város megnyerte az Agóra pályázatot is.
A kitüntetést április 13-án veszi át hivatalosan is a város a fővárosi Művészetek Palotájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!