Francia film

2017.08.24. 10:26

Elhunyt Alain Berbérian

A francia rendező legismertebb filmjei közé olyan vígjátékok tartoznak, mint A félelem városa vagy A tökös, a török az őr meg a nő.

(FILES) This file photo taken on March 11, 2005 shows French director Alain Berberian posing in Deauville, during the 7th Asian Film Festival. Berberian died aged 63, AFP reports on August 24, 2017. / AFP PHOTO / JEAN-PIERRE MULLER

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: JEAN-PIERRE MULLER

Ügynöke szerint Berbérian betegség következtében kedden hunyt el. Pierre Lescure, a cannes-i filmfesztivál elnöke szerda este Twitter-üzenetben búcsúztatta Berbériant. Mint írta, szenvedélye volt a filmezés és remek ember volt, nagyon szomorú, hogy ilyen korán elment.

A félelem városa című kultfilmjét 1994-ben rendezte Alain Chabat, Chantal Lauby és Dominique Farrugia főszereplésével. További népszerű munkái közé tartozott a 2002-ben bemutatott A tökös, a török, az őr meg a nő, amelyben Gérard Lanvin és Benoit Poelvoorde játszott. Két évvel később a Nagy zűr Korzikán című vígjátékában Christian Clavier és Jean Reno szerepelt. Az örmény származású rendező tévéprogramokat, reklámokat és játékfilmeket is készített.

Borítókép: AFP PHOTO / JEAN-PIERRE MULLER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!