Bulvár-celeb

2024.01.20. 10:50

Végzetes tévedés: elcserélt desszert miatt halt meg a 20 éves Anna

A gyönyörű fiatal nő életét már nem tudták megmenteni.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Sokak kedvenc desszertjébe halt bele a 20 éves Anna Bellisario, miután egy milánói étteremben olyan tiramisut szolgáltak fel neki, amelyet az étlapon vegán termékként, mégis tejjel készült - írja cikkében a Bors. 

Anna és a barátja egy gyorsétteremben vacsorázott még tavaly január 26-án. A fiatal nő február 5-én hunyt el a milánói San Raffaele kórházban. Az étteremnek szállító cukrászdát üzemeltető két nő ellen a rendőrség eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt.

A nyomozás kiderítette, hogy a cukrászok összekeverték a vegán édességek dobozát a tejet tartalmazó desszertekkel. A vállalat nem akadályozta meg a két gyártósor termékeinek keveredését a cukrászdában, amely akkoriban 63 olasz étteremnek szállított vegán tiramisut.

Fiammetta Modica bíró elrendelte, hogy a cukrászda tulajdonosait - egy anyát és lányát - tiltsák el a szakmától. Ha betartották volna a termékek elkülönítésére vonatkozó szabályokat, és a személyzetük megfelelő képzést kapott volna, akkor a cukrászdában nem keveredett volna össze a kétféle desszert.

Amikor Anna  megrendelte a tiramisut, ellenőrizte a címkét is, azonban a nagyon erős allergiája miatt további információkat is kért. Miután megnyugtatták, elkezdett enni, majd a második kanálnál rosszul lett, és a mosdóba rohant, meghánytatni magát.

Később bevette a gyógyszerét és a kortizont is, amelyet mindig magánál tartott, de nem sokkal később elveszítette az eszméletét, majd a kórházban meghalt. Kiderült, hogy más, ugyanattól a márkától származó tiramisu poharakban is kimutatták a tejfehérje nyomait. 

A Tiramisu Mascherpa nevű terméket az egészségügyi minisztérium tavaly február 6-án vonta ki a forgalomból, mivel az valószínűleg a címkén fel nem tüntetett tejfehérjét tartalmazott - számol be róla a Daily Mail.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!