A felkelő nap országa

2017.07.23. 10:54

Rekordszámú turista látogatott Japánba

Címkék#turizmus

Rekordszámú turista látogatott Japánba az idei második negyedévben, amit a szakértők részben a jen gyengülésével indokoltak.

A Japán Nemzeti Turisztikai Szervezet (JNTO) adatai szerint a június végével záródott három hónapban 7,2 millió külföldi látogatott az országba, ami 22 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbit.

A külföldi turisták száma részben amiatt nőtt, hogy a második negyedévben 1 dollár átlagosan 112 jenre erősödött az egy évvel korábbi 100 jenről. Szakértők rámutattak arra, hogy a külföldi turisták számát növelte az a japán kormányzati intézkedés is, amely megkönnyítette az ázsiai és a csendes-óceáni térség fejlődő országaiból a beutazást.

A Financial Times arról is írt, hogy a rekordszámú turista rekordösszeget költött Japánban. Három hónap alatt a turisták 1800 milliárd jent (15,8 milliárd dollárt) hagytak ott a szigetországban, 13 százalékkal többet mint egy éve.

A második negyedévben Dél-Koreából nőtt a legnagyobb mértékben a Japánba látogatók száma, 68 százalékkal 1,7 millióra. Hongkongból 38 százalékkal érkeztek többen, összesen 593 ezren. A tajvani turisták száma 8 százalékkal 1,3 millióra emelkedett. A második negyedévben 404 ezer amerikai is ellátogatott Japánba, ami 15 százalékos növekedés éves összevetésben. A Kínából érkezettek száma 1,6 millió volt, ami csak szerény, 1,8 százalékos növekedés a tavalyi második negyedévhez viszonyítva. A kínai turisták ugyanakkor átlagosan 2013 dollárt kötöttek el Japánban a negyedévben, ami 2,5 százalékkal felülmúlja az egy évvel korábbit. Az elmúlt években a Kínából, Tajvanról, Hongkongból és Dél-Koreából érkezők adták a Japánba érkező turisták kétharmadát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!