Baleset vagy szándékos tett?

2023.09.03. 05:50

Gyilkos ebédet szolgált fel férje családjának egy nő

Egykori férje rokonait látta vendégül a nő: hárman közülük meghaltak.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A 48 éves Erin volt férje családját látta vendégül a múlt hónapban, a lakoma azonban tragédiával végződött. A vendégek közül hárman meghaltak néhány nappal az étkezés után: Gail és Don – mindketten 70 évesek voltak –, valamint Gail nővére, Heather, aki 66 éves volt. 

A nő férje csodával határos módon túlélte az esetet, miután több napig kómában feküdt a kórházban

írja a life.hu.

A mérgezést a gyanú szerint egy rendkívül mérgező gomba, a gyilkos galóca okozta.

Már csak az a kérdés, hogy egy szörnyű baleset, vagy gyilkosság történt.

Erin azt állítja, a boltban vásárolta a gombákat, amelyekről nem tudta, hogy mérgezőek. 

Volt férje egyelőre kritikus állapotban van, egyelőre nem kihallgatható. Beszámolója valószínüleg fontos bizonyítékul szolgáltathat majd arra vonatkozóan, hogy mi is történt valójában azon a bizonyos vendégségen.

A gyilkos galóca

Európában rokon fajaival együtt a legsúlyosabb – gyakran halálos kimenetelű – mérgezéseket okozó nagygombák közé tartozik. Kalapja leggyakrabban zöldes árnyalatú, míg lemezein és a tönkjén a fehér szín dominál.

A gyilkos galóca ráadásul több olyan ehető gombafajra hasonlít, amelyet Európa-szerte gyakran fogyasztanak. Hatóanyagai miatt valamennyi ismert mérgező gombafaj között is a legveszélyesebbnek számít; a gombamérgezések okozta halálesetek döntő többségével összefüggésbe hozható. Valószínűsítik, hogy gyilkos galóca mérge ölte meg Claudius római császárt és III. Károly királyt. Gyakori mérgezései miatt régóta kutatják méreganyagait – írja a Wikipedia.

Death caps in undergrowth
Gyilkos galócák különböző fejlődési szakaszokban 
Fotó: Yves Lanceau / Forrás: Biosphoto / AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!