bemutatkoznak az újoncok

2017.08.10. 13:22

Hétvégén útjára indul a labda a Premier League-ben

A Burnley meglepetésre készül az angol labdarúgó-bajnokság 2017/18-as idényének hétvégi nyitányán: a korai időpontot kihasználva remél jó eredményt elérni a címvédő Chelsea otthonában.

„Így, hogy korán játszunk velük, talán meglephetjük őket. Sosem tudhatjuk” – nyilatkozta a szombati találkozó előtt Ben Mee, az elmúlt szezonban 16. helyezett együttes védője.

A londoniaktól a meghatározó játékosok közül a korábbi csapatkapitány John Terry a másodosztályú Aston Villához, Nemanja Matic pedig a Manchester Unitedhez távozott, de többen is érkeztek, köztük Álvaro Morata a Real Madridtól. A Chelsea vasárnap tizenegyesekkel elbukta az angol Szuperkupát az Arsenallal szemben. A vezetőedző Antonio Conte kedden úgy fogalmazott, edzői pályafutása legnehezebb idényére készül.

A legutóbb ezüstérmes Tottenham a másodosztály bajnoka, a Newcastle stadionjában vág neki az új idénynek, míg a harmadik Manchester City – amely többek között pont a Spurstől is erősített a védő Kyle Walkerrel – a szintén újonc Brightonhoz látogat.

Az elmúlt szezonban negyedik Liverpool a Watfordhoz utazik, az ötödik Arsenal pedig az új sorozat első PL-meccsén a Leicester Cityt fogadja. A liverpooliak keretét erősíti Bogdán Ádám, ám a térdsérüléséből lábadozó válogatott kapus valószínűleg távozik az együttestől.

Az Európa Liga-győztes Manchester United kerete átalakult, távozott a csapatkapitány Wayne Rooney, és Zlatan Ibrahimoviccsal sem hosszabbított szerződést a klub. A Vörös Ördögök – akik kedden 2-1-re kikaptak a Bajnokok Ligája-győztes Real Madridtól az Európai Szuperkupáért kiírt összecsapáson – a West Ham Uniteddel játszanak a forduló zárómérkőzésén az Old Traffordon.

A harmadik feljutó, a Huddersfield 1972 után léphet pályára ismét élvonalbeli találkozón: az első körben a Crystal Palace stadionjában vendégszerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában