Premier League

2017.08.25. 09:16

Sánchez visszatér a hétvégi rangadóra

Alexis Sánchez akár már az angol labdarúgó-bajnokság hétvégi, harmadik fordulójában esedékes FC Liverpool elleni rangadón visszatérhet az Arsenalba.

A chilei támadó hivatalosan hasfalsérülés miatt nem játszott az Ágyúsok első három tétmeccsén, ám a távolmaradásában vélhetően az is közrejátszott, hogy a Manchester City és a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődött iránta.

Ugyan az átigazolási időszak jövő csütörtöki zárásáig Sánchez még távozhat, de az Arsenal vezetőedzője, Arsene Wenger a hétvégi rangadó előtt arról beszélt, legjobbja készen áll a visszatérésre.

„Alexis rendkívül keményen dolgozott azért, hogy visszatérhessen, és most készen áll erre” – mondta a francia szakember, akinek csapata előbb megnyerte a Chelsea elleni szuperkupa döntőt, majd a bajnokságot egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte.

Vasárnapi ellenfele, a Liverpool két forduló után négy ponttal áll, ám önbizalommal telve várhatja a vasárnapi összecsapást: szerdán a Hoffenheim 4-2-es legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

A mezőny három százszázalékos csapata közül a kétszer 4-0-val győztes Manchester United – amely csütörtökön jelentette be, hogy újabb egy évre szerződtette Zlatan Ibrahimovicot – a korábbi bajnok Leicester City ellen folytathatja jó szériáját. A hozzá hasonlóan hatpontos, újonc Huddersfield a Southamptont fogadja, míg a West Bromwich Albion a Stoke Cityvel mérkőzik ugyancsak hazai környezetben.

A végső sikerre esélyes csapatok közül a négy ponttal álló Manchester City nyitja a hétvégét a Bournemouth otthonában, míg a címvédő Chelsea az Evertont látja vendégül.

Az előző héten épp londoni riválisa ellen alulmaradt Tottenham Hotspur ismét ideiglenes otthonában, a Wembley Stadionban lép pályára, ezúttal a Burnley ellen. A fővárosiak szeretnének javítani eddigi nem túl fényes mérlegükön: a Wembley 2007-es újranyitása óta összesen 11 alkalommal játszottak ott, és két győzelem, valamint két döntetlen mellett hétszer vereséget szenvedtek.

Premier League, 3. forduló:

szombat:

Bournemouth-Manchester City 13.30

Crystal Palace-Swansea City 16.00

Huddersfield-Southampton 16.00

Newcastle United-West Ham United 16.00

Watford-Brighton 16.00

Manchester United-Leicester City 18.30

vasárnap:

Chelsea-Everton 14.30

West Bromwich Albion-Stoke City 14.30

Liverpool-Arsenal 17.00

Tottenham Hotspur-Burnley 17.00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában