Bajnokok Ligája

2017.12.05. 23:14

A Juventus és a Manchester United is nyolcaddöntős

Keddi győzelmével többek között a Juventus és a Manchester United is bejutott a nyolcaddöntőbe a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában.

A már korábban továbbjutott csapatok csatájában a Bayern München 3-1-es győzelmével visszavágott a Paris Saint-Germainnek, amelytől szeptemberben – még Carlo Ancelotti irányításával – 3-0-ra kikapott Franciaországban. A találkozó hőse a müncheniek francia játékosa, Corentin Tolisso volt, aki két gólt szerzett. A PSG a 25. gólját szerezte a csoportkörben, ezzel tovább javította saját csúcsát. Győzelme ellenére a Bayern csoportmásodikként került be a legjobb 16 közé, így várhatóan nehéz ellenfelet kap a nyolcaddöntőben.

Nem Neymar napja volt

Nem sikerült a rekorddöntés a PSG brazil sztárjának, Neymarnak, aki a csoportkör során először nem talált be az ellenfél kapujába. Szerdán a Real Madrid portugál klasszisa, Cristiano Ronaldo érheti el a páratlan bravúrt, hogy mind a hat meccsen gólt szerez.

A továbbjutásért lépett pályára Londonban, a Chelsea vendégeként az elmúlt négy évben kétszer is BL-döntős Atlético Madrid, de mivel a C csoport másik mérkőzésén az AS Roma a papírformának megfelelően legyőzte az azeri Qarabagot, a spanyol együttes harmadikként csak az Európa Ligában folytathatja.

Bravúrral fordított a Manchester

A D csoportban a Sportingot 2-0-ra legyőző Barcelona mögött az előző három szezonban két finálét elvesztő Juventus jutott tovább, amely az Olimpiakosz otthonában nyert 2-0-ra Cuadrado és a csereként beállt Bernardeschi góljaival.

Az A csoportban az elsőként továbbjutó Manchester United ugyan hátrányba került a CSZKA Moszkva elleni találkozón, de a második játékrészben két perc alatt fordított, így győzelemmel került be a legjobb 16 közé. Mögötte a Benfica otthonában diadalmaskodó svájci Basel kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában