hamis tanúzás

2018.03.02. 17:25

Vádat emeltek Modric ellen

Az eszéki ügyészség hamis tanúzás miatt vádat emelt a Real Madrid horvát futballistája, Luka Modric ellen.

(FILES) In this file photo taken on June 13, 2017 Real Madrid's midfielder Luka Modric arrives at the Osijek courthouse to testify in a multi-million-euro corruption trial against Dinamo Zagreb's ex chairman. Real Madrid's Luka Modric was charged on March 02, 2018 with giving false testimony at the corruption trial of Dinamo Zagreb's powerful former chief Zdravko Mamic, prosecutors said. The 32-year-old midfielder was charged with "committing the criminal offence of giving false testimony" last June during a trial against Mamic and three others before a local tribunal, a prosecutors' statement said. / AFP PHOTO / STRINGER

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: STRINGER

A helyi média pénteki beszámolója szerint a válogatott játékost Zdravko Mamic, a Dinamo Zagreb korábbi igazgatója és annak fivére, Zoran, volt vezetőedző adócsalási és vesztegetési ügyében hallgatták ki. Az ügyészség szerint Modric megváltoztatta a vallomását arról, hogy amikor 2008-ban a Dinamótól a Tottenham Hotspurhöz igazolt, hogyan oszlott meg a kifizetés közte, Mamic és a klub között.

A 32 éves középpályás ellen június óta folyik a nyomozás, s ő tagadja, hogy hamis tanúvallomást tett volna. Amennyiben mégis bizonyosodik a bűnössége, hat hónaptól öt évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Borítókép: AFP PHOTO / STRINGER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában