MotoGP

2018.04.09. 15:07

Rossi: Félek a pályán Marquez mellett

Valentino Rossi nehezen viselte, hogy a MotoGP-ben címvédő Marc Marquez hibájából pont nélkül maradt a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Argentin Nagydíján, melyet követően úgy nyilatkozott, hogy a spanyol versenyző veszélyesen motorozik, és nem tiszteli riválisait.

Movistar Yamaha's Italian driver Valentino Rossi speaks during a press conference following the MOTO GP qualifiers at the Losail International Circuit in Doha on March 17, 2018. / AFP PHOTO / KARIM JAAFAR

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Karim Jaafar

„Rendben vagyok, de ez egy nagyon rossz helyzet” – kezdte értékelését a kilencszeres vb-győztes olasz legenda, akit Marquez kiütött a pályáról, majd a füvön bukott, végül pedig a 19. helyen ért célba. – Egyszer bárkivel előfordulhat, hogy hibázik, nekimegy az ellenfelének, de ha csak ezt a hétvégét nézzük, Marquez péntek reggeltől az edzéseken ugyanezt megcsinálta Vinalesszel, Doviziosóval és velem, majd szombaton és vasárnap négy versenyzőn ment keresztül.„

Rossi a futam után a versenyigazgatóval is beszélt a spanyolról, és reményét fejezte ki, hogy az illetékesek megfelelően járnak el vele szemben.

”Valamit tenniük kell. Félek a pályán, ha Marquez is ott van, ma már akkor megijedtem, amikor láttam a táblán a nevét„

- mondta a 39 éves sportoló, hozzátéve, hogy attól tart, Marquez lerombolja a sportágat, ha így folytatja.

A szabálytalanságai miatt a futam végén 30 másodperces időbüntetéssel sújtott, 18. spanyol klasszis a verseny után elment a Yamaha boxához, hogy bocsánatot kérjen, ám nem engedték be, Rossi magyarázata szerint azért, mert a spanyol csak a kameráknak akarta megjátszani magát.

Marquez, aki a legutóbbi öt évben négy vb-címet gyűjtött be, a Honda közleménye szerint elismerte, hogy hibázott a honfitársával, Aleix Espargaróval történt incidens során a futamon, a Rossival történt esetnél viszont baleset történt.

A vasárnapi futamon a királykategóriában a brit Cal Crutchlow győzött.

Borítókép: AFP PHOTO / Karim Jaafar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában