Giro d'Italia

2018.05.04. 13:43

El sem kezdődött a verseny, Froome már összetörte magát

A négyszeres Tour de France-győztes Christopher Froome már a ma kezdődő Giro d'Italia olasz országúti kerékpáros körverseny rajtja előtt bukott.

British rider Christopher Froome rides after a crash during reconnaissance of the route in the 9,7 km 1st stage of the 101th Giro d'Italia, Tour of Italy from Jerusalem to Jerusalem on May 4, 2018 in Jerusalem. The race's "Big Start", beginning today, marks the first time any of cycling's three major races -- the Giro, Tour de France and Vuelta a Espana -- will begin outside of Europe. / AFP PHOTO / LUK BENIES

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Luk Benies

A 32 éves brit kerekes – aki a másik két nagy versenyen, a Tour de France-on és a Vueltán címvédő – a prológ pályabejárásán esett el, jobb oldalán zúzódásokat szenvedett, és a térdét is megvágta.

Az eset után visszaült a kerékpárjára, de a Sky csapat orvosai alaposan meg fogják vizsgálni.

Froome történelmi triplázásra készül a Girón, ugyanis amióta 1995-től a Vueltát a Tour de France után rendezik, még senkinek nem sikerült egymás után mindhárom körversenyt megnyernie.

A brit kerékpáros esetleges triplázását beárnyékolja a tény, hogy december közepén kiderült róla: pozitív tesztet produkált a 2017-es spanyol körversenyen. A szeptember 7-én adott mintájában az asztmás rohamok kezelésére és megelőzésére alkalmas szalbutamol magas szintjét, a megengedett érték kétszeresét mutatták ki.

Az összetettben győztes Froome tagadta, hogy bármilyen szabályt megsértett volna, mert engedéllyel használja a készítményt. A Vueltán elmondása szerint rosszabbodott az állapota, így csapata, a Sky orvosának javaslatára és engedélyével növelték a megszokott adagját. Döntés a Tour előtt várható, és bár voltak olyan vélemények, hogy az ügy lezárultáig csapatának nem kellene versenyeztetnie a kétszeres olimpiai bronzérmest, neve mégis szerepel az indulók listáján.

Az idei Giro d'Italián 22 csapat 176 versenyzője a jeruzsálemi rajttól 3562,9 kilométert tesz meg a római befutóig.

Borítókép: Froome véres térddel teker a bukás után

AFP PHOTO / Luk Benies

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában