európa-liga

2019.04.17. 13:00

Nem lesz egyszerű dolga az Arsenalnak Nápolyban

A múlt heti első mérkőzések eredményei alapján Nápolyban és Frankfurtban alakulhat izgalmasan a negyeddöntő csütörtöki visszavágója a labdarúgó Európa-ligában.

Mesui Ozil of Arsenal during UEFA Europa League Quarter - Final 1st Leg between Arsenal and Napoli at Emirates stadium , London, United Kingdom on 11 Apr 2019. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto / Action Foto Sport

A Napoli idegenben 2-0-ra kikapott az Arsenaltól, de minden bizonnyal mindent egy lapra feltéve rohamozni fog a győzelemért és továbbjutásért,

mivel az olasz bajnoki címről már lemondott, az Olasz Kupából is kiesett, így az El az egyetlen sorozat, amelyben még nyerhet.

A dél-olasz csapatnak ugyanakkor nem szabad ész nélkül támadnia, mivel

ha gólt kap, akkor már négyet kellene szereznie az elődöntőbe jutáshoz.

Az Ágyúsok ebben a szezonban idegenben nem szerepelnek túl fényesen, a Premier League-ben 16 meccsükből mindössze hatot nyertek meg, ráadásul az El kieséses szakaszában mindkétszer alulmaradtak vendégként, előbb Boriszovban 1-0-ra, majd a Rennes otthonában 3-1-re.

Frankfurt – Benfica

Az Eintracht Frankfurtnak is kétgólos hátrányt kellene ledolgoznia a Benficával szemben, csakhogy a 4-2-es kudarc miatt a 2-0 és a 3-1 neki lenne kedvező. A két együttes alapvetően támadó felfogásban futballozik, így ismét egy több gólos, látványos összecsapás várható. A német gárda saját közönsége előtt kifejezetten eredményes, ugyanis az El-ben öt hazai találkozójából négyet megnyert, egyszer döntetlent játszott: a Laziót 4-1-re, az Apollont 2-0-ra, az Olympique Marseille-t 4-0-ra, a Sahtar Donyecket pedig szintén 4-1-re verte, a kivételt az Internazionale elleni gól nélküli döntetlen jelenti a nyolcaddöntőben.

Sima továbbjutás?

A papírforma szerint a Chelsea-nek és a Valenciának nem lehet gondja a továbbjutással, mivel már idegenben előnyt szereztek: előbbi a Slavia Praha vendégeként 1-0-ra, míg utóbbi a hozzá hasonlóan spanyol Villarreal otthonában 3-1-re győzött.

Európa-liga, negyeddöntő, visszavágók:

Chelsea (angol)-Slavia Praha (cseh) 21.00 (az első mérkőzésen: 1-0)

Eintracht Frankfurt (német)-Benfica (portugál) 21.00 (2-4)

Valencia (spanyol)-Villarreal (spanyol) 21.00 (3-1)

SSC Napoli (olasz)-Arsenal (angol) 21.00 (0-2)

Forrás: MTI

Borítókép: Özil rohamoz a Napoli elleni első meccsen az Emirates-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában