Sikert sikerre halmoz

2023.11.24. 16:28

Szoboszlai lett az Eb-selejtezők legjobbja, tízmilliókat kereshet (videó)

Szoboszlai Dominik Montenegró ellen múlt vasárnap szerzett első gólját választották a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők zárófordulójának legszebb találatának – adta hírül az MTI. A játékos nem csak az elismeréseket, de a kijutásért az UEFA-tól járó pénz egy részét is zsebre vághatja.

MW

Van oka az örömre, Szoboszlai Dominik sorra kapja az elismeréseket a selejtezősorozatban nyújtott teljesítményéért

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján, valamint a Facebook-oldalán is közölte pénteken, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának találata lett a 10. forduló legszebb gólja.

A Liverpoolban légióskodó 23 éves középpályás egy kötény és egy remek csel után hajszálpontosan lőtte ki a jobb alsót a montenegróiak elleni selejtezőn, a magyar válogatott pedig ezzel a találattal egyenlített. Szoboszlai két perccel később aztán újfent eredményes volt, a magyarok pedig végül 3-1-re nyertek, így veretlenül és csoportelsőként jutottak ki a jövő évi németországi Európa-bajnokságra.

Szoboszlai volt a legjobb a selejtezők során

Nem ez az egyetlen elismerés, amit besöpörhetett a magyar válogatott csapatkapitánya. A Nemzeti Sport ugyanis arról ír, hogy 

Szoboszlai Dominikot látta az Európa-bajnoki selejtező legjobb játékosának a flashscore.com, vagy magyar nevén az eredmenyek.com.

A lap megemlíti, hogy a Flashscore.com 34 statisztikai mutató alapján összeállított értékelése szerint az Európa-bajnoki selejtezősorozat álomcsapatában Szoboszlai Dominik kapta a legmagasabb osztályzatot, 8.4-et, ezzel többek között olyan sztárokat előzött meg, mint Kylian Mbappé, Romelu Lukaku vagy Bruno Fernandes.

Így osztja el a 3,6 milliárdot az MLSZ

A Magyar Nemzet közben arról ír, Szoboszlai Dominik és társai az Eb-kijutással mintegy 3,6 milliárd forintot kerestek, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) pedig most elárulta, hogyan osztja el ezt a tekintélyes összeget. A játékosok átlagban 37 milliót kaphatnak, de Szoboszlai például átlag feletti díjazásban részesülhet.

Az MLSZ a 3,6 milliárd forint 35 százalékát, azaz 1,26 milliárdot oszt szét az Eb-selejtezőkön részt vevő játékosok között. Összesen 34 futballista volt kerettag a kvalifikáció alatt, ha ebből igazságos átlagos vonunk, akkor fejenként 37 millió forintot kapna mindenki.

Szoboszlai, Dibusz és Szalai járhat a legjobban 

Jó esély van rá azonban, hogy az MLSZ a pályára lépések arányában eltérhet ettől az átlagtól, hiszen hatan egy percet sem futballoztak, míg hárman – Szoboszlai Dominik, Dibusz Dénes, Szalai Attila – az összes percet a pályán töltötték. Nehéz elképzelni, hogy Szoboszlainál bárki is többet kapjon. 

A szakmai stáb 15 százalékra, vagyis 540 millió forintra jogosult, amiből nyilván Marco Rossi markolhatja a legnagyobbat szövetségi kapitányként, ha azt feltételezzük, hogy nem egyenlően osztoznak a kereten

 – írja a Magyar Nemzet, amely megemlíti, hogy a bevétel 35 százalékát (szintén 1,26 milliárdot) a jövő évi Eb költségeire teszi félre az MLSZ, a maradék 15 százalékot, tehát újabb 540 millió forintot pedig az utánpótlásra fordítja.

A Manchester City rekorddöntését akadályozná meg a Liverpool 

Szoboszlai Dominik csapata, a második helyen álló Liverpool a címvédő és listavezető Manchester Cityhez látogat szombaton az angol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának csúcsrangadóján. Josep Guardiola bajnokcsapata 131 éves (!) angol rekordot érhet el, ugyanis minden sorozatot figyelembe véve egymás utáni 24. tétmérkőzését nyerheti meg hazai pályán, amivel a Sunderland 1890 és 1892 között felállított csúcsát állíthatja be. Erre a statisztika alapján jó esélye mutatkozik, ugyanis Jürgen Klopp eddigi liverpooli szerepvállalása során csak egyszer, 2015-ben távozott győztesen az Etihad Stadionból bajnoki mérkőzésén.
A City legnagyobb sztárja, a legutóbbi Aranylabda-szavazáson második Erling Haaland ugyan bokasérülést szenvedett a norvég válogatottban, viszont a legfrissebb hírek szerint már teljes értékű munkát végzett, így ott lehet a rangadón. A BL-győztes hazaiaktól ugyanakkor már jó ideje hiányzik a középpálya legfontosabb láncszeme, a belga Kevin De Bruyne, de szakmai stáb nem számíthat a holland Nathan Aké játékára sem. A Liverpoolból hosszú időre kidőlt korábban Andrew Robertson, de rajta kívül nagyjából minden játékosát bevetheti Klopp.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában