Erőszakhullám

2023.07.03. 08:42

Folytatódik a migránslázadás: 297 autót gyújtottak fel, 34 épületet rongáltak meg a tüntetők

Párizson kívül Marseille-ben, Nizzában és Strasbourgban is gyújtogattak és rendőrökre támadtak az erőszakos migránsok - számol be róla a Magyar Nemzet.

MW

Tüntetők által bezúzott kirakatüvegen néz át egy férfi Párizs közelében levő Montreuil-ben 2023. július 1-jén

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Mattia

A kedd óta tartó zavargások Franciaország-szerte a hétvégére kicsit enyhültek, de nem tűntek el. Egész hétvégén tartott az erőszakhullám, a zavargások korádban tartására több mint 45 ezer rendőrt, páncélozott járműveket és helikoptereket vezényeltek ki három nagyvárosba, Párizsba, Lyonba és Marseille-be − írja a Reuters.

A belügyminisztérium új jelentése szerint vasárnap este összesen 157 embert tartóztattak le. A közutakon 352 tűzesetet és 297 felgyújtott járművet regisztráltak, és 34 épületet rongáltak meg vagy gyújtottak fel a tüntetők.

Három rendőr és csendőr megsérült, egy rendőrőrs és egy csendőrlaktanya megrongálódott.

Vasárnapra kicsit nyugodtabb lett a helyzet, ám így is voltak összecsapások a rendőrök és a tüntető tömeg között. Párizson kívül Marseille-ben, Nizzában és Strasbourgban is gyújtogattak és rendőrökre támadtak. Marseille-ben a rendőröknek könnygázt kellett bevetniük, hogy megállítsák az őrjöngő tömeget. 

Amióta tartanak a tüntetések, már több mint hétszáz üzletet, szupermarketet, éttermet és bankfiókot dúltak fel, raboltak ki vagy gyújtottak fel. 

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában