Próbálkozás

2023.09.08. 14:21

A CIA vagy az amerikai külügyminisztérium avatkozott be hazánkban? (videó)

Miután Ifjabb Robert F. Kennedy, a Demokrata Párt elnökjelöltje felvázolta, hogy az Egyesült Államok miként befolyásolja más országok belpolitikáját, Larry C. Johnson egykori CIA-elemző is megszólalt.

MW

Ifjabb Robert F. Kennedy

Forrás: Anadolu Agency via AFP

Fotó: Fatih Aktas

Ráadásul nem is a CIA avatkozott be, hanem az amerikai külügyminisztérium

 - ezt Larry C. Johnson, egykori CIA-elemző tényként állította. Az erről készült videóban hosszan beszélt arról, hogy az Egyesült Államok pénzzel, Orbán ellenfeleinek pénzelésével próbált beavatkozni a 2022-es kampányba.

Ami egyelőre biztos, hogy az Action for Democracy-n keresztül több milliárd forintnyi támogatás érkezett 2022-ben hazánkba, amelynek egy része az EzaLényeg internetes lapcsoportot kiadó Oraculum 2020 Kft.-nél landolt.

Az Action for Democracy-ról a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok megállapították, hogy több szálon kötődik a National Endowment for Democracy nevű szervezethez. A titkosszolgálati jelentés pedig arról is ír, hogy a NED lényegében a CIA hivatalossá tett megjelenése külföldön.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában