Tiltakozás

2023.11.23. 23:10

Zavargások kezdődtek Dublinban, miután megkéseltek három gyereket (videó)

Öt ember, köztük három gyermek megsérült egy késes támadásban kedden Dublin belvárosában. A rendőrség elszigetelt esetként kezeli a támadást, kizárva a terrorcselekmény lehetőségét − írja a Magyar Nemzet ír hatósági közlésekre hivatkozva.

MW

Bevándorlás ellenes zavargások kezdődtek Dublinban, miután egy férfi öt embert, köztük három gyermeket késsel sebesített meg

Forrás: AFP

Fotó: Peter Murphy

A támadás Dublin sétálóutcája mellett, a Parnell térnél történt, írja a Magyar Nemzet. A hatóságok jelenleg az elkövető indítékát vizsgálják. Leo Varadkar ír miniszerelnök bejelentette: a rendőrség őrizetbe vette a feltételezett elkövetőt. 

Mindnyájunkat megdöbbentett a Parnell térnél történt eset 

− írta közleményében a kormányfő.

Az Independent brit újság egy szemtanúja arról beszélt, hogy csak annyit látott, hogy a gyerekek sétáltak az utcán, majd egyszer az egyik a földre zuhan, majd a másik és utána a harmadik is, egy férfi pedig elrohant.

Ezt megerősítette az RTE ír közmédiának nyilatkozó szemtanú is, aki elmondta, hogy az út túloldalán egy férfi kezét lendítve, „szúró mozdulatra” készült. Amikor közelebb ért, két leszúrt gyereket látott. Egy másik szemtanú egy kislányt látott a földön fekve, körülötte sikoltoztak és sírtak.

Az egyik megtámadott kislány súlyos sérüléseket szenvedett, két másik gyermeket pedig kisebb sebesülésekkel kezelnek

− közölte a rendőrség, hozzátéve: egy felnőtt nő is súlyosan megsérült, illetve egy férfi is kisebb sérüléseket szenvedett.

Az Irish Times beszámolója szerint a közelben egy iskola is működik, a támadó indítéka egyelőre nem tisztázott. A gyanúsított saját magán is sebeket ejtett − írták.

Antimigrációs tüntetések kezdődtek az eset után, ahogy leszállt az est, autók égnek és összecsapások voltak a rendőrökkel is. 

A Mandiner az esetről szóló cikkében videót közölt egy lángoló buszról, amely a zavargások következtében gyulladt ki. A videóhoz tartozó X-bejegyzés szerint az elkövető algériai származású.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában