Támogatás

2024.01.18. 09:34

Orbán Viktor: a közel-keleti keresztényeket is meg kell védeni

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta Pierbattista Pizzaballa bíborost, a jeruzsálemi latin pátriárkát, akivel a térségben élő keresztények megsegítéséről tárgyalt a jelenleg dúló háborús konfliktus közepette – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

MW

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Pierbattista Pizzaballa bíborost, a jeruzsálemi latin pátriárkát (b) a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyar miniszterelnök és a jeruzsálemi pátriárka szerint el kell kerülni, hogy a harcok és az ellenségeskedés a szentföldi keresztény közösségek eltűnéséhez vezessenek.   

Magyarország – a Hungary Helps programon keresztül – a továbbiakban is segíti a közel-keleti kereszténység fennmaradását, az ott élőknek humanitárius és hitéleti célokat szolgáló támogatást is nyújt – hangzott el a találkozón.

ORBÁN Viktor; SEMJÉN Zsolt; PIZZABALLA, Pierbattista
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Pierbattista Pizzaballa bíboros, a jeruzsálemi latin pátriárka (b2) megbeszélést folytat a Karmelita kolostorban 2024. január 18-án. Mellettük Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (j2) és William Shomali segédpüspök (b)
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában