Orgonák éjszakája

2024.05.19. 10:00

Az Orgonák éjszakáján muzsikált a gyöngyösi ferences templom tavaly 100 éves hangszere

Kovács László orgonaművész a hangszerrel is megismertette az érdeklődőket. Hívőket és nem hívőket egyaránt vártak a zenei élményre az Orgonák éjszakája alkalmából.

Szabó István

Szombaton tartották szerte az országban az Orgonák éjszakája rendezvényeit. Az ingyenes programba több Heves vármegyei település is bekapcsolódott, így orgonahangversenyt rendeztek a Gyöngyösi Alsóvárosi Ferences Plébánia templomában is. Ferencz Beatrix, a Gyöngyösi Ferences Könyvtár munkatársa elmondta, hogy idén is örömmel csatlakoztak az országos kezdeményezéshez. 

orgonák éjszakája a gyöngyösi ferences templomban: Kovács László orgonaművész zenélt
Orgonák éjszakája a gyöngyösi ferences templomban: Kovács László orgonaművész zenélt
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– Nagyon fontosnak tartjuk megszólítani a gyöngyösieket, helyet adni az eseménynek, közösségi programot szervezni hívőknek és nem hívőknek egyaránt – részletezte Ferencz Beatrix.

Az est során Kovács László orgonaművész, a templom kántora és az egyház énekkarának a karnagya bemutatta a szép számú érdeklődőnek a tavaly 100 éves orgonát, majd hangversenyt adott a közönségnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában