Manipulálás

2024.03.08. 11:20

Korányi Dávidék tömegével mozgósítottak újságírókat hazánk lejáratására

Az Action for Democracynak kiemelten fontos volt az USA közvéleményének alakítása.

MW

Korányi Dávid, az Action for Democracy alapítója és Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Facebook

A nemzetközi fősodratú média működésének a manipulálása is része volt az Action for Democracy (A4D) aknamunkájának, amelyet különböző országok belpolitikai folyamatainak befolyásolására szerveztek, döntően Soros-pénzekből. Ez derül ki az X-en található MagaBabe nevű profilon a minap megosztott videóból, amelyen a szervezet egyik együttműködő partnere számolt be az elképesztően szerteágazó és agresszív lobbitevékenységükről – írja a Mandiner.

Eric Koch elmondta, hogy

a tengerentúlon a legnépszerűbb híroldalnak számító Yahoo Newson Orbán Viktorról is íratott egy lejárató cikket, amellyel kifejezetten az amerikai olvasóközönség előtt akarta csorbítani a magyar miniszterelnök hírnevét.

A cikket egyébként a fehér házi tudósítóként is tevékenykedő Alexander Nazaryan jegyezte.

Egy másik videóból az is kiderül, hogy miért lett volna fontos Korányi Dávidéknak a magyar kormányfő ellen fordítani az amerikai közvéleményt. E felvételen az A4D egyik kuratóriumi tagja, Wesley Clark tábornok arról beszélt: komoly fejtörést okoz neki és balliberális szövetségeseiknek, hogy Orbán Viktor olyannyira népszerűvé vált az amerikai konzervatív körökben, hogy a Republikánus Párt még a programját is a magyar vezetőhöz igazítja.

A nemzetközi média mellett az amerikai és a brüsszeli nagypolitika világába is elértek az A4D-lobbi csápjai. 

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában